Musen uuden levyn julkaisu siirtyy

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpiin rockyhtyeisiin lukeutuva brittibändi Muse on ilmoittanut verkkosivuillaan, että yhtyeen The 2nd Law -albumin julkaisuajankohta siirtyy parilla viikolla eteenpäin. Uusi julkaisupäivä on Suomessa perjantaina 28. syyskuuta.

Yhtye julkaisee albumin ensimmäisen virallisen singlen Madness 20. elokuuta. Kappale tulee olemaan jo toinen maistiainen tulevalta levyltä. Ensimmäisenä levyltä on kuultu Lontoo 2012 Olympialaisten tunnuskappaleena soiva Survival. Kappale nousi heti julkaisupäivänään iTunesin listaykköseksi myös Suomessa.

Musen muodostavat Matt Bellamy, Dominic Howard ja Chris Wolstenholme. Vuonna 1994 perustettu yhtye on uransa aikana julkaissut viisi studioalbumia, joita on myyty maailmalla yli 15 miljoonaa kappaletta. Yhtye on voittanut lukuisia palkintoja ja saanut merkittäviä musiikkialan tunnustuksia kuten 5 MTV Europe Music Awardia, 5 Q Awardia, 8 NME Awardia, 2 Brit Awardsia, 4 Kerrang Awardsia, kolme Grammy-ehdokkuutta sekä Mercury Music Prize -ehdokkuuden.

Musen edellinen studioalbumi The Resistance oli yhtyeen kolmas listaykkönen Britanniassa ja se nousi listojen kärkipaikalle yhteensä 19 maassa. Uusi albumi The 2nd Law julkaistaan syyskuussa, jonka jälkeen yhtye suuntaa massiiviselle Euroopan kiertueelle. Suomessa Muse nähdään Hartwall Areenalla 10. joulukuuta.