Ruotsalainen lensi salaa Valko-Venäjälle – pudotti 1 000 pehmonallea! Katso video

Viihdeuutiset · Stara.fi

Valko-Venäjän ihmisoikeustilanne on ollut jo pitkään erittäin huolestuttavalla tasolla, kun diktaattorin elkein toimiva presidentti Alexander Lukashenko pitää maan ohjaksia tiukasti käsissään. Ruotsalainen tiimi järjesti äskettäin maahan poikkeuksellisen paljon huomiota saaneen iskun.

Kuva: YouTube

Ruotsalaisen mainostoimiston masinoima tiimi lensi ruotsalaisella pienkoneella Liettuasta kohti Valko-Venäjää, jonne päästyään tiimi pudotti lentokoneesta useaan eri kaupunkiin yhteensä tuhat pehmonallea sananvapauden puolesta ja vastalauseena presidentti Lukashenkolle. Nalleihin oli kiinnitetty iskulauseita, kuten ”Valko-Venäjä vapaaksi” ja ”Tuemme Valko-Venäjän taistelua sananvapauden puolesta”.

Kuva: YouTube

Presidentti Lukashenko yritti ensin esittää, ettei koko välikohtausta tapahtunut. Myös maan puolustusvoimat väitti, ettei koko lentokonetta ole ollut maan ilmatilassa. Lukashenko joutui kuitenkin myöhemmin myöntämään tiedot tosiksi. Samalla hän erotti kaksi virkamiestä, uutistoimistot Ria Novosti, Interfax sekä USA Today -lehti raportoivat.

Kuva: YouTube