Shanghain opasteet hämmentävät: ”Koskettele itseäsi, V**un vihannekset, Rasistipuisto…”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Turistit törmäävät ulkomailla aika ajoin opastekyltteihin, jotka aiheuttavat hämmennystä monin tavoin. Usein esimerkiksi Aasian maissa heikko englannin kielen taito on johtanut vääränlaisiin teksteihin opasteissa. Nyt Kiinassa on havahduttu tähän ongelmaan.

Kuva: Imgur

Shanghain jättikaupungin viranomaiset ovat saaneet tarpeekseen siitä, että kaupungin opastekylteissä lukee englanniksi, tai oikeastaan chinglishiksi, mitä ihmeellisempiä asioita. Tilannetta korjaava projekti alkoi jo kolme vuotta sitten, ja viranomaisten mukaan tilanne on parantunut 85 prosenttia, Daily Mail uutisoi. Yhä edelleen kaupungissa nähdään kuitenkin esimerkiksi oheisia opasteita, joissa turisteja ohjataan koskettelemaan itseään, rasistipuistoon ja v**un vihanneshyllylle.

Kuva: Imgur
Kuva: Imgur