Snoop Dogg… eikun Snoop Lion haluaa Idol-tuomariksi

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailman tunnetuimpien hiphop-artistien joukkoon lukeutuva yhdysvaltalainen Snoop Dogg esiintyi äskettäin Turussa Ruisrockissa. Räppäri tunnetaan musiikkiuransa lisäksi myös huumesekoiluistaan.

Tällä viikolla miekkonen yllätti ihailijansa vaihtamalla esiintymisnimensä Snoop Lioniksi. Nyt räppäri on ilmaissut halukkuutensä ryhtyä uudeksi American Idol -kilpailun tuomariksi. Kuultuaan tuomareiden ansaitsemista miljoonista dollareista mies innostui itsekin pestistä.

– Lähtisin mukaan American Idoliin, kertoi mies Female First -sivuston haastattelussa.

Kykyjenetsintäohjelma sai äskettäin uuden tuomarin, kun laulajadiiva Mariah Carey palkattiin pestiin sarjan 12. tuotantokaudelle. Nainen pokkaa tuomaroinnista huiman 18 miljoonan dollarin, eli 15 miljoonan euron, summan. Snoop Dogg käski välittömästi managerinsa hoitamaan asiaa, kun kuuli naisen huimasta palkkiosta.

Räppäri toisi läsnäolollaan uusia tuulia tunnettuun musiikkiohjelmaan. Yksi tuomarin paikka on vielä vapaana Randy Jacksonin vierellä Jennifer Lopezin ja Steven Tylerin vetäydyttyä tehtävistään. Snoop Dogg saattaisi herättää tuomarina kritiikkiä yleisössä, sillä hänet tunnetaan kiroilusta ja loukkaavasta kielenkäytöstään. Räppäri lupasi kuitenkin lieventää tyyliään, jos pääsisi koko perheen televisio-ohjelmaan.

40-vuotias Snoop Dogg, oikealta nimeltään Calvin Cordozar Broadus Jr, on ollut vaikeuksissa eri maiden kanssa aiemminkin. Iso-Britannia kielsi miestä saapumasta maahan vuonna 2007. Viranomaiset poistivat Snoop Doggin porttikiellon maahan viime syksynä, ja artisti pääsi viimein esiintymään Britanniassa ensimmäistä kertaa vuosiin. Sittemmin myös Hollanti on kieltänyt artistia saapumasta maahan, jonka seuruksena räppäri on joutunut perumaan keikkojaan. Snoop Doggilla oli myös vuosina 2007 – 2008 porttikielto Australiaan aiempien rikostuomioidensa takia.