Toimintatähti valittaa uransa huipullakin: ”Olen enemmän kuin toimintauros”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Hollywood-näyttelijä Jeremy Rennerin ura on viime vuosina ollut hurjassa nousukiidossa. Oscar-palkintojakin napaneen The Hurt Locker -menestyselokuvan myötä mies on nähty jo muun muassa Mission Impossible: Ghost Protocol ja The Avengers -elokuvissa.

Nyt 41-vuotias näyttelijäkomistus on kertonut kyllästyneensä toimintapitoisiin rooleihinsa. Renner nähdään seuraavaksi tulevassa Medusan perintö -elokuvassa, joka kohottanee miehen Hollywoodin A-luokan tähtikastiin. Kohutusta elokuvaroolista huolimatta mies ei halua olla pelkkä toimintauros lopun ikäänsä.

– Sekin rooli vain tuli eteeni. Ei niin hienolle tilaisuudelle halua sanoa ei. Silti se ei tarkoita sitä, että haluaisin jatkaa enää toimintaelokuvien parissa, kertoi Jeremy Renner The Morning Show -ohjelmassa.

Rennerin näyttelijäura alkoi vuonna 1995 National Lampoon’s Senior Trip -kulttikomedialla, jonka jälkeen mies on edennyt pienten elokuva- ja televisioroolien kautta toimintaelokuviin. The Avengers ja The Hurt Locker -elokuvia tähdittänyt suosikkinäyttelijä nähdään seuraavaksi valkokankaalla Jason Bourne -trilogiaa jatkavassa Medusan perintö -elokuvassa. Suomen elokuvateattereihin myös muun muassa Rachel Weiszin ja Edward Nortonin tähdittämä uutuuselokuva saapuu 21. syyskuuta.