Miksi lomareissu muuttuu usein riitelyksi? Tässä yleisimmät syyt

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vanhan sanonnan mukaan pariskuntien suhteen kestävyys ratkaistaan ensimmäisen yhteisen lomareissun aikana, sillä silloin riitojen syntyminen on jopa syvästi rakastuneilla nuorilla pareilla yleisempää kuin normaalisti kotioloissa.

Lomalle lähdetään rentoutumaan, mutta hämmentävän usein tuloksena on myös riitoja. Nyt tuore tutkimus on selvittänyt mistä pariskuntien riidat saavat lomalla yleisimmin alkunsa. Tutkimuksen mukaan 79 prosenttia ihmisistä myöntää riitelevänsä lomareissullaan vähintään kaksi kertaa ja 62 prosenttia myönsi riitelevänsä päivittäin. Peräti kuusi prosenttia pariskunnista on muuttanut eri huoneisiin lomansa aikana.

Yleisin syy lomariitoihin on se, että mies katselee toisten naisten perään. Toiseksi yleisin syy on se, että mies haluaisi ”tehdä jotain”, mutta nainen haluaa vaan lekotella ja ottaa rauhallisesti. Kolmanneksi yleisin lomariitojen syy on erimielisyydet ruokapaikan valinnassa, Daily Mail -lehti raportoi tekemästään tutkimuksesta.

Neljänneksi eniten lomariitoja syntyy brittipareilla liiallisesta alkoholin nauttimisesta ja viidenneksi eniten navigoinnista ja autolla ajamisesta. Kymmenen yleisimmän syyn joukkoon mahtuvat myös pakkaaminen, naisen liian pitkä valmistautuminen lomareissun menoihin, liiallinen rahankäyttö, lentokentälle ajoissa pääseminen ja valuutanvaihto.