Katseet kohti taivasta! Huikea näky tänä iltana myös Suomessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin päästään aika ajoin seuraamaan taivaankannella tapahtuvaa upeaa näytelmää, kun avaruuden pienet kiiturit sattuvat osumaan ilmakehäämme ja muodostamaan tähdenlentoja. Nyt tähdenlentojen tiirailuun on harvinaisen hyvä tilaisuus, mikäli säätila sallii.

Parhaillaan maapallon vierestä sujahtaa oli Perseidien meteoriparvi, joista osa päätyy planeettamme ilmakehään ja muodostaa upeita tähdenlentoja erityisesti koilliselle yötaivaalle.

Ensi yönä sekä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä mahdollisuus nähdä tähdenlentoja on suurimmillaan, sillä tunnissa tähdenlentoja voi olla arvioiden mukaan jopa 60 kappaletta. Huippuhetki ajoittuu sunnuntai-iltaan kello 22.30. Viime yönä tähdenlentoja näkyi odotettua vähemmän, ja tulevan yön tilanne selviää vasta H-hetkellä.