Hollywood-legenda haukkui Jay-Z:n ja Beyoncen: ”Käänsitte selkänne!”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Poptähti Beyonce ja räppäri Jay-Z saivat taannoin esikoisensa keisarinleikkauksella Lenox Hill -sairaalassa New Yorkissa. Pienokaisen nimeksi tuli Blue Ivy Carter. Sittemmin Beyonce teki nopeasti paluun parrasvaloihin ja viime viikolla parin kerrottiin olevan Hollywoodin isotuloisin.

Nyt kuuluisa laulajalegenda Harry Belafonte on kommentoinut musiikkimaailman voimaparia negatiiviseen sävyyn uusimmassa haastattelussaan. 85-vuotiaan miehen mielestä Beyonce ja Jay-Z ovat kääntäneet selkänsä sosiaaliselle vastuulle. Aktivistina tunnetun artistin mukaan pariskunta ei ole tehnyt tarpeeksi Hollywoodin vähemmistöjen eteen, vaan nauttii vain lokoisasta julkkiselämästä.

Laulaja vertaa musiikkiparia rokkari Bruce Springsteeniin, joka on hänen mielestään tehnyt paljon enemmän toisten ihmisten hädän eteen kuin Beyonce ja hänen räppärimiehensä. Belafonten mukaan voimakkaiden julkisten hahmojen tulisikin tuoda esille vähemmistökulttuureja ja niiden kohtaloja.

– Eräs nykymaailman vääryyksistä on, että meillä on upeita korkean luokan artisteja ja voimakkaita julkisuudenhenkilöitä. Mutta he ovat kääntäneet selkänsä sosiaaliselle vastuulle, kuten vaikkapa Jay-Z ja Beyonce. Kun taas puhutaan esimerkiksi Bruce Springsteenistä, siinä on todellinen ”musta” mies, kertoo Harry Belafonte The Hollywood Reporter -lehdelle.

Beyonce tuli kuuluisaksi jo 16-vuoden ikäisenä Destiny’s Child -yhtyeen menestyksen myötä. Hän kertoi olevansa onnekas, koska on saavuttanut niin paljon jo niin nuorena. Uransa aikana 16 Grammy-palkintoa vastaanottanut ja yli 75 miljoonaa albumia myynyt Beyonce on yksi maailman menestyneimpiä artisteja. Poptähti paljasti äskettäin keksineensä tyttärensä Blue Ivy -nimen Rebecca Solnitin kirjoittamasta runosta.