Kissan kaulaan kiinnitettiin kamera – tulos järkytti kissanomistajan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kissat lukeutuvat yhdessä koirien kanssa suosituimpiin lemmikkeihin kautta maailman. Kissanomistajat luulee tuntevansa lemmikkinsä, mutta kissojen kohdalla se ei usein pidä paikkaansa. Todellisuus selviää, kun kissan kaulaan kiinnitetään pienikokoinen kamera.

Nyt ABC News on uutisoinut amerikkalaisnaisesta, joka kokeili seurata ulkona viihtyvää kissaansa pienellä videokameralla. Tulos oli suuri yllätys, sillä kissa esimerkiksi liikkui aivan eri paikoissa kuin mitä emäntä oli aiemmin luullut. Tutkijana toimivalle Kerri Anne Lloydille suurin yllätys oli kuitenkin hänen kissansa tappamien pieneläinten suuri määrä.

– Tunnen olevani kuin vaimo keskusteluohjelmissa, joissa aviomiehellä paljastuu toinen vaimo. Nyt minun kissallani on kaksi elämää, Lloyd kertoi ABC-kanavan haastattelussa.

Kissakamera kuvasi noin 2.000 tuntia materiaalia, josta paljastui kissan salattu elämä. Videolla näkyi kuinka kissa viihtyi tulvavesiviemärissä, naapurin kanoja kiusaamassa, lintuja ja liskoja tappamassa ja kiipeilemässä naapuritalon katolla. Tutkimuksen tarkoituksena oli osoittaa miten paljon tuhoa ulkokissat aiheuttavat ympäröivälle luonnolle. Yhteensä kissakameraa kokeiltiin 60 kissalle, joista neljä meni retkillään jopa vieraaseen taloon sisään etsimään ruokaa.