Taantuman yllättävä vaikutus: 8-vuotiaat lainaavat rahaa vanhemmilleen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eurooppaa ravisteleva taloustaantuma heijastuu myös Britanniaan, vaikka eurovaluutta ei ole edes käytössä maassa. Nyt Daily Mail -verkkolehti raportoi taantuman yllättävästi vaikutuksesta, sillä pikkulapset joutuvat yhä useammin rikkomaan säästöpossunsa auttaakseen perhettään.

Halifaxin toteuttaman tuoreen selvityksen mukaan peräti 58 prosenttia 8 – 15-vuotiaista lapsista ja nuorista kertoi olevansa huolissaan perheensä rahatilanteesta. 1.132 kyselyyn osallistuneesta 29 prosenttia kertoi lainanneensa rahaa omille vanhemmilleen ja 65 prosenttia oli lainannut rahaa ystävilleen.

Brittiperheiden käytettävissä olevat tulot ovat pudonneet alimmalle tasolleen yhdeksään vuoteen. Keskimäärin aikuiselle jää pakollisten kulujen jälkeen noin 330 euroa muihin kuluihin. Samaan aikaan työttömyys kasvaa ja hinnat nousevat. Monet yrittäjät toivovat arvonlisäveron tuntuvaa leikkausta, jotta niiden ei tarvitsisi mennä konkurssiin tai lopettaa toimintaansa.