Twitter-käyttäjät raivostuivat olympialaisten päättäjäisten yllätysnumerosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Huippumalli Kate Moss tunnetaan villistä elämäntyylistään ja ikonisista poseerauksistaan. Moss asteli vuosi sitten catwalkin lisäksi myös alttarille, kun hän avioitui rokkarimiehensä Jamie Hincen kanssa.

38-vuotiaalla mallilla on ollut menneisyydessä pahoja ongelmia päihteiden kanssa, mutta nykyään tähden kerrotaan olevan kuivilla. Kate Moss oli eilen illalla mukana Lontoon olympialaisten päätösseremoniassa, kun urheilustadion muuttui hetkellisesti jättimäiseksi catwalkiksi ja lavalle asteli muitakin huippumalleja, kuten Naomi Campbell, Lily Cole ja Alessandra Ambrosio.

Muotinäytös keräsi kuitenkin kiivasta kritiikkiä etenkin Twitter-käyttäjien keskuudessa. Suurta närää aiheutti erityisesti Mossin mukanaolo. Monien nettikäyttäjien mielestä kokaiinin käytöstä kiinni jääneen mallin yhdistäminen olympialaisiin taisteli vastaan kaikkea sitä mitä urheilukilpailut edustavat. Myös esimerkiksi väkivaltaisen käytöksensä vuoksi paljon kyseenalaisessa julkisuudessa viihtynyt malli Naomi Campbell oli kovan kritiikin kohteena.

– Positiiviset roolimallit ovat kahden viikon ajan tehneet kaikkensa voiton eteen. Tämä tyhjäpäinen julkkispaska on kuin vasta-ainetta sille, tylytti MasterChef-finalisti Alex Rushmore Twitter-tilillään.

Katherine “Kate” Moss on englantilainen supermalli ja muoti-ikoni. Mossin ura alkoi vuonna 1988, jolloin hän oli vasta 14-vuotias. Mallin ensimmäinen suuri mainossopimus oli Calvin Kleinin kanssa. Kaunottaren laihuus herätti kuitenkin huomiota. Mallintyön ohella Moss on suunnitellut vaatteita Topshop-valmisvaateketjulle.