Samuli Edelmann Vesku Loirista: ”Sanomattakin semmoinen syvä yhteys”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen näyttelijä-laulaja Samuli Edelmann nähtiin taannoin merkittävässä roolissa Tom Cruisen tähdittämässä Mission Impossible -elokuvassa. Nyt Hollywood on vaihtunut Suomen maalaismaisemiin, kun Samuli tähdittää Tie pohjoiseen -elokuvaa.

Vesa-Matti Loirin kanssa elokuvassa isää ja poikaa näyttevä Samuli Edelmann käväisi kertomassa elokuvastaan Staralle. Haastattelussa suosikkitähti kertoi elokuvan tekemisestä ja suhteestaan lapsuutensa idoliin Loiriin.

– Ollaan Veskun kanssa puhuttu aika kauan, että tehtäisiin jotain yhdessä. Nyt sit saatiin tehdä Mika Kaurismäen kanssa töitä. Tässä monta hienoa asiaa yhdistyi, Samuli Edelmann kertoi.

Elokuvan kuvauksissa kahden täysin eri sukupolven edustajat saivat tutustua toisiinsa hyvin.

– Kyllä meillä on aina ollut sanomattakin semmoinen syvä yhteys tai hengenheimolaisuus siitä miten maailman ja taiteen tekemisen kokee. Tekemisen meininkiä. On koettu sellaista yhteyttä aina. Se oli hieno kokemus. Se oli minulle kunnia ja se työ oli itse asiassa helppoa. Oli helppo olla. Veskulla on loistava rytmitaju ja kaikki rytmittyi aika helposti.

Tällä kertaa elokuva oli komedian sijaan draamaa, mutta hauskana miehenä tunnettu Vesa-Matti Loiri osasi pitää hyvää seuraa kollegoilleen kameroiden sammuttua.

– Oli joo. Tuli juteltua aika paljon ja istuttua milloin minkäkin kannon nokassa. Tarinoitiin, Samuli Edelmann kertoi.