Salma Hayek suututti meksikolaiset – väittää väärinymmärrykseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijä Salma Hayek on ollut viime aikoina otsikoissa enemmän rintojensa kuin töidensä merkeissä. Jopa Hollywood-kaunotar Megan Fox on kertonut haastattelussa haluavansa samanlaiset rinnat kuin Hayekilla. Latinokaunotar nähdään lokakuussa Suomen valkokankailla Savages-elokuvassa.

Salma Hayekin kerrotaan suututtaneen kotimaansa Meksikon asukkaat taannoisilla kommenteillaan Saksan Vogue-lehdessä. Lehden Savages-elokuvaa sivuavassa haastattelussa tähti kertoo lähes unohtaneensa kaiken meksikolaisuudesta.

– Hädin tuskin muistan, minkälaista oli olla meksikolainen. Elämäni on aivan erilaista nyt, tähti paljasti lehdelle.

Tämä suututti Hayekin latinalais-amerikkalaiset fanit, jotka olettivat hänen loukanneen omaa kulttuuriaan rikastuttuaan ja tultuuan Hollywood-julkkikseksi. Nyt tähti kuitenkin väittää sanomisensa merkityksen vääristyneen haastattelun käännöksen myötä.

– En ole ikinä kieltänyt taustaani tai kulttuuriani. Olen opettanut lapselleni hänen meksikolaisesta taustastaan, rakastamaan espanjan kieltä, oppimaan Meksikon historiasta, musiikista, taiteesta, ruoasta ja ja jopa meksikolaisista karkeista joita söin kasvaessani. Olen koko ikäni pyrkinyt edustamaan Meksikolaisia juuriani ylpeydellä, näyttelijä vastasi syytöksiin.

Meksikolaissyntyinen Salma Hayek muistetaan rooleistaan elokuvissa kuten Desperado, Frida ja Oikeesti Aikuiset. Hayek paljasti taannoin olleensa Yhdysvaltoihin muuttaessaan laiton maahanmuuttaja. Ranskalaisen miljardööri Francois Henri Pinaultin kanssa naimisissa oleva Hayek synnytti parin yhteisen Valentina-tyttären vuonna 2007.