Nolo photoshop-moka Venäjällä: Angelina Jolie menetti jalkansa – katso kuva

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Miltä kuulostaa Yhdysvaltain presidentti Obama tai Angelina Jolie mainostamassa vaikkapa solariumia tai saunaa? Varmasti oudolta. Venäjällä kansainvälisten julkkisten käyttäminen mainoksissa on kuitenkin yleistä, vaikka nämä eivät edes liityisi mainostettaviin tuotteisiin.

Melko varmasti julkkistähdet eivät ole ansainneet ruplaakaan naamansa käytöstä saati antaneet kuvien mainoskäyttöön lupaa. Kuvia hillittömimmistä venäläisistä julkkismainoksista on nyt kerätty verkkoon.

Suurimmassa osassa tapauksia mainostettava asia jää tosin länsimaalaisille hämärän peittoon, mikäli ei satu osaamaan venäjän kieltä. Onneksi niistä voi kuitenkin ihastella mainosten tekijöiden huikeita photoshop-taitoja ja kykyä yhdistää esimerkiksi Ben Affleckin kasvot kuivapesuun. Lisäksi Angelina Jolie näyttää menettäneen jalkansa tietokoneen leikepöydälle.

”Mainoskasvoista” ainakin Tuho-osasto -sarjasta tuttu näyttelijä ja koomikko Zack Braff on tietoinen siitä, että hän koristaa potenssilääkemainosta. Tähti on kommentoinut asiaa Twitterissä, vitsaillen ettei hän tiennyt hänellä olevan yhteistyösopimusta veänäjällä.