Disco Ensemble julkaisee viidennen studioalbuminsa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Disco Ensemble -yhtye julkaisee pitkän odotuksen jälkeen viidennen studioalbuminsa. Levyn nimi on Warriors, ja se ilmestyy 21. syyskuuta. Uuden albumin on tuottanut Jukka Immonen. Warriorsin tekeminen kesti kaikkinensa lähes kaksi vuotta.

– Se oli syvin ja intensiivisin prosessi, jonka bändi on koskaan käynyt läpi. Käytiin rajalla, missä levyntekosyklin pituus kääntyy itseään vastaan. Kertaallen hylätyt levynteon alkuvaiheessa tehdyt biisit alkavat inspiroimaan uudelleen. Palasimme biisimateriaalin kanssa osittain takaisin alkuun mistä tuloksena on myös ensimmäinen single Second Soul, yhtyeen kitaristi Jussi Ylikoski kommentoi.

Yhtyeen Suomen kiertue alkaa 13. syyskuuta Joensuusta, ja jatkuu Euroopan-kiertueen jälkeen joulukuussa. Warriors -albumi julkaistaan myös vinyylinä, ja tarjolla on myös erilaisia erikoispaketteja.

Lähes kymmenen vuotta sitten julkaistun Viper Ethics -debyytin jälkeen Disco Ensemble on soittanut useita satoja keikkoja ympäri maailmaa. Yhtyeen kaksi viimeisintä albumia ovat sijoittuneet Suomessa albumilistan ensimmäiseksi ja toiseksi, läpimurtolevy First Aid Kit on myynyt kultaa ja Video Vortex -DVD on palkittu Emma-palkinnolla.