Mars-kuvista hämmentäviä löytöjä: Sandaali, ihmisen sormi ja hymyilevä mato

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltain avaruushallinto NASA:n lähettämä luotain Curiosity laskeutui taannoin onnistuneesti Marsin pinnalle. Luotain on ollut paljon esillä mediassa, ja Starassakin on uutisoitu aiheesta milloin upeiden kuvien, milloin Britney Spearsin twiittausten merkeissä.

Kuten voi olettaa, Mars-kuvat ovat saaneet myös paranormaaleihin ilmiöihin uskovien ihmisten mielikuvituksen liikkeelle. YouTubeen on ilmestynyt liuta videoita, joissa yritetään vakuutella Curiosityn ottamissa kuvissa näkyvän mitä erikoisempia merkkejä elämästä ja muinaisista sivilisaatioista. Mars-kuvista on nimittäin löytynyt väitteiden mukaan esimerkiksi sandaali ja fossilisoitunut ihmissormi.

Eräässä kuvassa näkyvä kivi puolestaan muistuttaa etäisesti maasta pilkottavaa hymyilevää madon kaltaista olentoa, ja Marsin taivaalla näkyvien pisteiden väitetään olevan ufoja. NASA ei ole toistaiseksi ilmoittanut löytäneensä Marsista merkkejä vieraista elämänmuodoista. Planeetan pinnalta otetuissa kuvissa näkyvät esineet ja ”olennot” ovat luultavasti vain varjojen luomia illuusioita kivien päällä ja taivaalla lentävät ”ufot” ovat todennäköisesti vain toimimattomia pikseleitä tai roskaa kameran linssillä.