Blogi paljasti totuuden: Pirkka-tuotteen harhaanjohtava nimi joudutaan vaihtamaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kansalaisjournalismi ja sosiaalinen media ovat jälleen osoittaneet voimansa myös tosielämässä, kun Kemikaalicocktail-blogi kertoi Pirkka-merkillä myytävän guacamoledipin todellisen sisällön olevan jotain aivan muuta kuin aidossa guacamoledipissä. Nyt Kesko on joutunut vaihtamaan tuotteen nimen asiasta syntyneen kohun vuoksi.

Noora Shinglerin ylläpitämä Kemikaalicocktail-blogi paljasti 29. elokuuta, että tuote sisälsi pääasiassa aivan muita aineksia kuin aitoja guacamoledipin aineksia. Kirjoittaja suivaantui asiasta ja totesi tuotteen olevan tarjotulla nimellä harhaanjohtava.

– Pirkka-sarjan guacamoledippi päätyi Kemikaalicocktailin Mustalle listalle viime vuonna kun tajusin, että kirkkaan vihreässä mönjässä on vain 0,7% avokadoa. Tuote on aivan älytön ja sen nimi täysin harhaanjohtava, blogisti kirjoitti.

Tänään blogikirjoittaja kertoi saaneensa puhelin Eviran ylitarkastaja Tuulikki Lehdolta, joka kertoi Keskon päättäneen vaihtaa tuotteensa harhaanjohtavan nimen. Muutos ei kuitenkaan tullut ilman työtä, sillä se vaati blogikirjoitusten ja Facebook-jakojen lisäksi myös puheluita juristeille, kuluttaja-asiamiehelle, Eviraan ja Keskolle. Lopulta Evira totesi tuotteen nimen olevan pakkausmerkintälainsäädännön vastainen.

– Tämä on pieni askel elintarviketeollisuudelle, mutta suuri askel toimittajalle ja blogille, Noora Shingler totesi.