Uudesta Batman-elokuvasta megahitti – tuottanut yli miljardin

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Christopher Nolanin ohjaama Yön ritarin paluu -elokuva sai ensi-iltansa 16. heinäkuuta New Yorkissa. Uuden Batman-teoksen ylle nousi äskettäin synkkä varjo, kun James Eagan Holmes -niminen mies tappoi 12 ihmistä Yhdysvaltojen Aurorassa kyseisen elokuvan yönäytöksessä.

Nyt Yön ritarin paluu on noussut maailman menestyneimpien elokuvien joukkoon, sillä sen tuotot ovat ylittäneet miljardin dollarin rajapyykin. The Hollywood Reporter -sivuston mukaan elokuva on menestynyt etenkin Aasiassa. Teoksen tuottamiseen käytettiin rahaa noin 300 miljoonaa dollaria.

Muita miljardeja tuottaneita elokuvia ovat muun muuassa huippuohjaaja James Cameronin Titanic ja Avatar -elokuvat. The Avengers -supersankarielokuva on myös noussut menestykseksi, sillä se on tällä hetkellä maailman kolmanneksi tuottoisin elokuva 1,5 miljardin tuotoillaan.