Jenkkiviranomaisilta hämmentävä zombie-varoitus: ”Varastoikaa ruokaa!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltain hallitus on keksinyt erikoisen tavan kampanjoida kansalaisilleen miten toimia luonnonmullistusten tai pandemioiden tapauksissa. Tuoreessa Preparedness 101 -kampanjassa esimerkkitapauksena katastrofista käytetään nimittäin zombie-epidemian puhkeamista.

Zombiehyökkäyksen uhatessa kansalaisia kehotetaan keräämään talteen ruokaa, pattereita ja vettä, ja pitämään ylimääräisiä vaatteita ja lääkkeitä käden ulottuvilla. Preparedness 101 -mainosten suunnittelijat uskovat, että leikkimielinen kampanja jää hyvin ihmisten mieliin. ”Zombie-epidemiaan” valmistautuminen ei eroa toimimisesta todellisten katastrofien, kuten hurrikaanien, kulkutautien, maanjäristysten ja terrori-iskujen tapauksissa.

20120910-174008.jpg

– Jos olet valmiina zombie-epidemiaan, olet valmis mihin tahansa hätätilanteeseen, kampanjan mainoslauseessa ilmoitetaan.

Preparedness 101 ajoitetaan sopivasti halloweenin kynnykselle, sillä teemapäivän uskotaan lisäävän kampanjan näkyvyyttä. Kampanjan suunnittelijat vahvistivat Daily Mail -lehdelle, ettei todellisen zombie-epidemian uhka ole tällä hetkellä ajankohtainen. Fiktiivisiä esimerkkitapauksia zombiehyökkäyksistä on nähty esimerkiksi elokuvissa Zombieland, Kuolleiden aamunkoitto ja 28 päivää myöhemmin, sekä parhaillaan Fox-kanavalla pyörivässä The Walking Dead -sarjassa.