Eva & Manu : Eva & Manu -arvostelu

Albumit · Anna Poikkimäki

Suomalais-ranskalainen popduo Eva & Manu on tämän hetken inspiroivimpia uusia kokoonpanoja. Euroopassa matkanneen pariskunnan matkakokemuksista ja pohdinnoista syntyi polveileva esikoisalbumi, joka julkaistiin 17. elokuuta. Levy on kokonaisuudessaan erittäin lupaava aloitus, jonka jälkeen kyseiseltä duolta on lupa odottaa mieleenpainuvaa materiaalia.

Yhdeksästä kappaleesta koostuvan levyn raidoissa on lempeän melankolinen sävy, jossa rohkeasti hymyilevillä huulilla saattavat vielä maistua eilisen kyyneleet. Albumin aloitusraita on runsaasti radiosoittoakin saanut Feet in The Water, joka on herkkyydessään levyn helmi. Staran taannoin tekemässä haastattelussa bändin naissolisti Eva Louhivuori kertoikin kyseisen sävellyksen olevan levyn kiteyttävä kappale, minkä kuulija voi allekirjoittaa.

Rakkaudesta ja vapaudesta kertova, tarttuvasti rytmitetty laulu tempaa samantien mukaan herkkään poljentoonsa. Kappaleessa näkyy myös kuinka Louhivuoren ja ranskalaisen Emmanuel Laudicin äänet nivoutuvat yhdeksi harmoniaksi. Hymnimäiset folk rock -henkiset tulkinnat toistuvat albumin muissakin kappaleissa, joista mieleenpainuviksi nousevat muun muassa voimakkaan sielukas All I Can See ja leppoisa In Montreal.

Lonely Boy on näppärä The Black Keys -cover, joka voittaa heti kättelyssä alkuperäisen rokkikappaleen. Laudicin dominoima pitsinherkkä tulkinta kyseisestä kappaleesta hivelee kuulijan korvaa pehmeydellään. Raise Your Head onnistuu koskettamaan surumielisyydellään, jossa on pilkahdus toivoa ja rohkeutta. Melancholia jättää sen sijaan kuulijan kylmäksi, eikä sen hiljainen pakahtuneisuus aiheuta sururomanttisia sydämentykytyksiä.

Esikoisalbumiksi Eva & Manu on voimakas esilletulo, josta voi nähdä nuoren muusikkopariskunnan lahjakkuuden. Yhtyeelle voi povata menestyksekästä uraa, sillä bändin musiikki pärjännee ulkomaisellakin akselilla. Voisi olla myös kiehtovaa kuulla duolta kevyempää materiaalia, jossa melankolia olisi väistynyt taaemmas kirkkaan auringonpaisteen tieltä. Jäämme innokkaasti odottelemaan yhtyeen seuraavaa albumia.

Pisteet 4/5