HS: Suomalainen viihdelegenda menehtyi sairaalassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen tunnetuimpiin viihdetoimittajiin aikoinaan lukeutunut Isto Lysmä on menehtynyt 75-vuotiaana. Asiasta ensimmäisenä kertoneen Helsingin Sanomien mukaan Lysmä menehtyi tiistaina sairaalassa pitkällisen sairauden jälkeen.

Isto Lysmä tuli tunnetuksi alunperin jo 60-luvulla julkkisaiheisilla artikkeleillaan. Hänet muistetaan Helsingin Sanomien, Nyrkkipostin ja Seuran toimittajana, mutta erityisesti Suosikki-lehden päätoimittajana.

Lysmä astui aikoinaan Suosikin johtoon, kun lehteä ryhdyttiin profiloimaan nuorisolehdeksi. Wikipedian mukaan Lysmän ajatus oli lisätä lehteen suuret julisteet. Hänen seuraajansa lehden päätoimittajana oli Jyrki Hämäläinen.

– Kaikelle löytyy järjellinen selitys, paitsi vanhuudelle. Hei, sinä kirkassilmäinen nuori, takaan, että tulet todella yllättymään, Isto Lysmä kirjoitti Täältä tullaan vanhuus -kolumnissaan Kultti-lehdessä vuonna 2008.