Räppäri raivostui leffamusiikista – tuottaja oikeuteen

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suosikkiräppäri Lil Wayne on saanut vuosien varrella pahan pojan maineen, sillä tähti on muun muuassa istunut vankilassa aseiden ja huumeiden hallussapidosta. Lil Wayne joutui viime vuonna sairaalaan, kun hän loukkaantui skeittionnettomuudessa.

Nyt räppäri on haastanut elokuva- ja musiikkituottaja Quincy Jonesin oikeuteen, koska mies käytti hänen musiikkiaan ilman lupaa dokumenttielokuvassa. Jones hyödynsi rap-artistin musiikkia hänestä tekemässään The Carter -elokuvassa. Lil Wayne ei ole tyytyväinen dokumenttiprojektin lopputulokseen, ja väittääkin sitä skandaalimaiseksi muotokuvaksi.

Hiphop-tähti sanoo, ettei koskaan antanut 43-vuotiaalle Jonesille lupaa käyttää hänen kappaleitaan elokuvassa, ja haluaakin poistaa musiikin vuonna 2009 julkaistusta filmauksesta. Dokumentissa kuullaan muun muassa tähden hitit Lollipop, Mr. Carter ja Pussy Monster. Elokuvatuottaja Jonesin isä on musiikkituottaja Quincy Jones, joka tuotti muun muassa poptähti Michael Jacksonin menestysalbumit Off The Wall, Thriller ja Bad.

Yhdeksänvuotiaana musiikkiuransa aloittaneella Lil Waynella on neljä lasta kolmen eri naisen kanssa. Hän tuli isäksi jo 15-vuotiaana, kun hänen lukioaikainen tyttöystävänsä synnytti Reginae-tytön. Räppärin muiden lasten nimet ovat Dwayne, Cameron Carter ja Neal. Lil Waynen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muuassa How to Love, She Will, Lollipop ja Mirror.