Suomalaisräppärin levystä poliisitutkinta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen tiukka rahankeräyslaki on torpannut suomalaisen räppärin projektin, jossa oli tarkoitus julkaista albumi sen jälkeen, kun fanit olivat lahjoittaneet artistille ensin 10.000 euroa. Poliisin mukaan toiminta oli laitonta ja nyt tapauksesta on käynnistetty poliisitutkinta.

MicroPC uutisoi eilen, että Steen1 on yrittänyt hankkia uuden Hipaisu ikuisuudesta -albuminsa rahoitusta niin sanotulla joukkorahoituksella elokuusta saakka. Toivotun rahasumman keräämisen jälkeen levy oli määrä julkaista ilmaiseksi verkossa. Poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho kuitenkin katsoi toiminnan laittomaksi.

– Siis miten se voi olla laitonta? Jengi maksaa tosi-tv-ohjelmien äänestyksissä tekstiviesteillä abstrakteista äänestystuloksista ja sitten mun levykampanja julistetaan laittomaksi? Homma kosahti sitten tähän – jos kytät on perässä niin mun maine kiristäjänä on mennyttä, Steen1 ihmetteli MicroPC:lle.

Tänään Helsingin Sanomat uutisoi, että poliisi ryhtynyt selvittämään tapausta ja haluaa kuulla asiassa myös artistia. Nykyisen lain mukaan yksityishenkilö ei voi kerätä rahaa mihinkään tarkoitukseen. Tapaus ei ole ensimmäinen laatuaan Suomessa. Facebookiin onkin perustettu ryhmä, jossa vaaditaan rahankeräyslain uudistamista. Ryhmä järjestää ensi keskiviikkona myös tosielämän tapaamisen Helsingin Arabianrannassa. Tarkoituksena on kerätä 50.000 nimeä, joiden avulla asia saataisiin eduskunnan käsittelyyn kansalaisaloitteena.