Suomalainen TV-tutkimus: Tällä kanavalla eniten leffoja – parhaat silti kilpailijalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen TV-opas Iltapulu.fi on tutkinut television ilmaiskanavien elokuvatarjontaa reilun puolen vuoden ajalta mitaten sekä näytettävien elokuvien määrää että laatua. Laatumittarina käytettiin maailman johtavan elokuva-arvioita listaavan verkkopalvelun, Internet Movie Databasen arvosanoja.

Ylivoimaisesti eniten eri elokuvia näyttää TV5, jonka tarjonnasta löytyi tarkastelujaksolta elokuvia keskimäärin 2,19 kappaletta per päivä. Toisella sijalla oli Nelonen 1,34 elokuvalla päivässä ja kolmanneksi sijoittui YLE TV1 0,83 elokuvalla päivässä. TV5 näyttää myös eniten uusintoja ja ne mukaan laskettuna elokuvien näyttökertoja oli tarkastelujaksolla jopa 3,59 päivässä. Muilla tv-kanavilla elokuvien uusintojen näyttäminen oli varsin vähäistä.

Elokuvien laadussa erottuu edukseen YLE Teema, jonka näyttämien elokuvien keskimääräinen IMDb.com arvosana oli tarkastelujaksolta jopa 6,5 pistettä, kun esimerkiksi Nelosella vastaava luku on 5,6 ja MTV3:lla 5,8. YLE:n osalta tilastoista selvisi, että YLE Teema, YLE TV2 ja YLE Fem muodostavat kolmen kärjen, mutta YLE TV1 onkin sitten koko joukon pohjimmaisena ainoana alle viiden keskiarvollaan.