Ikimuistoisin leffarepliikki valittiin – tässä legendaarinen voittaja

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Elokuvien harrastajat lumoutuvat aika ajoin roolihahmojen nokkelista vuorosanoista, jotka sähköistävät valkokankaan. Osuvat repliikit tekevät hittileffoista ikimuistettavia, ja nyt suosituimmat lausahdukset onkin laitettu paremmuusjärjestykseen.

NOW TV:n tekemässä kyselytutkimuksessa haastateltiin yhteensä 2.000 henkilöä, ja elokuvafanit saivat valita elokuvahistorian ikimuistettavimman repliikin. Ylitse muiden nousi Arnold Schwarzeneggerin suusta kuultu lausahdus ”I’ll be back”, jonka lihaskimppu lohkaisee Terminator – tuhoaja -elokuvassa.

Iso-Arskan hännyksille nousi Hollywood-ikoni Clark Gable, jonka roolityö Tuulen viemää -elokuvan röyhkeänä Rhett Butlerina on jäänyt historiaan. Miehen suusta kuultu repliikki ”Frankly, my dear, I don’t give a damn” tuli toiseksi listauksessa. Kolmanneksi elokuvaharrastajat äänestivät Apollo 13 -elokuvan vuorosanat ”Houston, we have a problem”.

Listalle pääsivät myös esimerkiksi Tähtien sota: Episodi IV – Uusi toivo -elokuvan lausahdus ”May the force be with you” ja Dirty Dancing -elokuvassa kuultu ”Nobody puts Baby in a corner”. Elokuvien ystävät saivat lisäksi valita viime vuosien elokuvista vuorosanan, jonka he uskoivat jäävän historiaan. Suosituimmaksi nousi Spider-Man -elokuvan repliikki ”With great power comes great responsibility”.

– Tutkimus paljasti, että elokuvista on tullut tärkeä osa jokapäiväistä elämäämme. Kyselyn jälkeen onkin mielenkiintoista nähdä kuinka moni ihminen huomaa ystäviensä, perheensä ja kollegoidensa käyttävän elokuvarepliikkejä päivittäisissä keskusteluissaan, kommentoi NOW TV -sivuston Simon Creasey kyselyn tuloksia.