Applen uudesta karttasovelluksesta raju floppi – tuhansia virheitä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen kuinka toissapäivänä ladattavaksi tullut Applen uusi mobiilikäyttöjärjestelmä iOS6 on aiheuttanut hämmennystä käyttäjien keskuudessa lukuisilla puutteillaan ja bugeillaan. Erityisen suurta ärtymystä on nyt aiheuttanut Googlen kartoista luopuminen ja omaan järjestelmään siirtyminen.

Apple markkinoi näkyvästi uuden käyttöjärjestelmän mukana tulevaa karttapalvelua ja siihen liittyvää navigointia. Molemmat ovat kuitenkin ottaneet rajun mahalaskun, kun TomTom-yhtiön toimittamissa kartoissa on havaittu valtava määrä puutteita niin Suomessa kuin muualla maailmassa.

Karttanäkymät on todettu hyvin puutteellisiksi verrattuna Googlen aikaisempaan palveluun. Karttojen lisäksi myös navigointien tulosten on huomattu olevan jopa vaarallisia, kun monet kohteista sijaitsevat kartalla virheellisesti esimerkiksi meressä tai järvessä. Verkkoon on nyt perustettu oma sivustonsa Applen karttasovelluksen virheille, ja sinne onkin parissa päivässä ladattu suuri määrä kuvakaappauksia.

Karttasovelluksen ongelmat eivät liity ainoastaan syrjäisiin pikkukaupunkeihin, sillä niitä on jopa New Yorkissa. Esimerkiksi maailman tunnetuimpiin siltoihin lukeutuva Brooklyn Bridge näyttää karttapalvelussa sulaneen muodottomaksi pikselimössöksi katuineen päivineen. Lisäksi Applen omia myymälöitä on uusien karttojen perusteella siirtynyt keskelle peltoja ja jopa puistoihin. Lisäksi kaupunkien keskustoihin on sijoitettu niin lentokenttiä kuin eläintarhojakin.