Kallis moka Hollywoodissa: Elokuvan valheellinen loppua joudutaan uusimaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oscar-palkittu monilahjakkuus Ben Affleck tähditti pari vuotta sitten itse tuottamaansa ja ohjaamaansa elokuvaa The Town. Elokuva oli menestys niin yleisön kuin kriitikoidenkin keskuudessa. Affleckin ohjaama ja tähdittämä Argo-elokuva saa suomen ensi-iltansa tämän vuoden marraskuussa.

Tositapahtumiin perustuva elokuva on nyt kuitenkin joutunut takaisin leikkauspöydälle. Elokuvassa nimittäin annettiin väärää tietoa tapauksesta, jossa kuusi amerikkalaista diplomaattia pelastettiin erikoisen suunnitelman avulla kaappajien kynsistä Iranin Teheranissa vuonna 1979. Argo esitti Yhdysvaltain tiedustelupalvelun CIA:n olevan vastuussa pelastusoperaatiosta, mutta todellisuudessa panttivankien pelastamisesta vastasi suurilta osin Kanadan suurlähetystö.

Asian nosti esille Kanadan entinen suurlähettiläs Ken Taylor. Ben Affleck päättikin lisätä elokuvan loppuun tekstin, jossa katsojille kerrotaan Kanadan olleen mukana operaatiossa. Taylor kertoo ymmärtävänsä, että kyseessä on Hollywood-elokuva, jossa tapahtumat eivät viihteen nimissä välttämättä mene niin kuin todellisuudessa, ja on kiitollinen Affleckille hänen yhteistyöhalukkuudesta.

40-vuotias Ben Affleck on heilastellut menneisyydessä esimerkiksi näyttelijä Gwyneth Paltrowin ja latinotähti Jennifer Lopezin kanssa. Hänen suhteensa Lopeziin sai taannoin rutkasti julkisuutta ja heitä kutsuttiin lempinimellä ”Bennifer”. Affleck esiintyi myös silloisen tyttöystävänsä musiikkivideolla Jenny From The Block.