Tänään tv:ssä: Hervoton hittikomedia naurattaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Näyttelijä Jim Carreyn ura on ollut jo vuosien ajan alamäessä, mutta hänen uransa suosituimpiin elokuviin lukeutuvat muun muassa Nuija ja tosinuija ja Valehtelija, valehtelija. Tänään Sub esittää elokuvan kello 19.50 alkaen.

Peter Farrellyn ohjaama hittikomedia kahdesta pölkkypäästä, jotka ajavat Yhdysvaltojen halki Aspeniin suuren rakkauden perässä mukanaan salkku, joka heidän tietämättään sisältää omaisuuden verran lunnasrahoja Carreyn lisäksi elokuvassa nähdään Jeff Daniels, Lauren Holly, Teri Garr, Karen Duffy ja Victoria Rowell.

Peter ja Bobby Farrell suunnittelivat taannoin jatko-osaa Jim Carreyn ja Jeff Danielsin tähdittämälle Nuija ja Tosinuija -elokuvalle, mutta sittemmin Carrey on vetäytynyt projektista, eikä kulttikomedian jatko-osan tulevaisuudesta ole nyt varmaa tietoa. Farrellyn veljekset pyrkivät aiemmin saamaan elokuvan alkuperäisen kastin kokoon, joten ilman sen päätähteä elokuvaa tuskin ryhdytään kuvaamaan.

Nuija ja Tosinuija -elokuvalle tehtiin epävirallinen jatko-osa jo vuonna 2003, kun Troy Miller ohjasi elokuvan Nuija ja vielä nuijempi – kun Harry tapasi Lloydin. Elokuva vie hölmöjen kaverusten tapaamishetkeen näiden nuoruuteen 80-luvulle. Elokuvaa ei voida pitää autenttisena, sillä Farrellyn veljekset ja alkuperäistähdet eivät osallistuneet sen tekemiseen. Filmin pääosia näyttelivät Derek Richardson ja Eric Christian Olsen.