Vogue-lehti meni liian pitkälle – kansikuva viittaa kotiväkivaltaan?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mainonnan ja markkinoinnin tarkoituksena on lähes poikkeuksetta aiheuttaa katsojalle pysyvä muistijälki, ja sen tavoittelemisessa mennään joskus hieman liian pitkälle. Samat lainalaisuudet pätevät myös lehtiin. Nyt Vogue-lehti on mennyt rohkealla kansikuvallaan hieman pitkälle.

Voguen miesten versio Vogues Hommes International esittelee nimittäin kannessa miehen ja naisen, joista mies pitää naista toisella kädellään kurkusta kiinni ja toisella kädellä kourii naisen rintaa. Kuvassa nähdään brasilialainen Stephanie Seymour ja mallikomistus Marlon Teixera. Väkivaltaa vastustavat ryhmittymät ovat nyt ilmaisseet ärtymyksensä kansikuvasta, sillä heidän mielestään kuva viittaa kotiväkivaltaan. Kansikuvaa ovat vastustaneet ainakin Sanctuary for Families, Safe Horizons, NOW NYC ja Equality Now -järjestöt.