Rokkari oli tehdä itsemurhan: ”Aioin lopettaa kaiken”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Papa Roach on amerikkalainen rockyhtye, joka nousi kuuluisuuteen vuonna 2000 Infest-albumillaan. Bändi sai nimensä sen laulajan Jacoby Shaddixin isoisältä, joka teki itsemurhan vuonna 2006.

Nyt rokkibändin keulahahmo seurasi miltei isoisänsä jalanjalkiä, sillä hän kertoi harkinneensa itsemurhaa valmistellessaan Papa Roach -yhtyeen uusinta The Connection -albumia. Jacoby Shaddix ajautui umpikujaan alkoholisminsa takia. Hänen liittonsa Kelly-vaimon kanssa oli myös ongelmissa, mikä masensi miestä.

– Menin Sausalitoon hirttämään itseni. Olin v*tunmoisessa paikassa. Viina, elämäntyylini ja nainen, jonka kanssa olin ollut 16-vuotiaasta asti. En ollut koskaan ollut niin v*tun rikki, ja aioin todella lopettaa kaiken, kertoo Jacoby Shaddix Metal Hammer -lehdelle.

Mies tuli kuitenkin toisiin aatoksiin kalifornialaisessa hotellihuoneessa, kun hän ajatteli viimeistä puheluaan perheenjäsentensä kanssa. Rokkari tajusikin miten itsekäs teko itsemurha todellisuudessa on, eikä halunnutkaan enää hirttää itseään. Shaddix kirjoitti sen sijaan mielentilastaan Before I Die -kappaleen.

Jacoby Shaddixin mukaan uuden albumin työstäminen oli hänelle tie pois itsetuhoisista ajatuksista. Punkkia, metallimusiikkia ja rockia yhdistelevä Papa Roach -bändi julkaisee kahdeksannen albuminsa marraskuun alussa. Yhtye muistetaan muun muassa hiteistään Last Resort, Between Angels & Insects, Time Again ja Getting Away with Murder.