Myytinmurtajat selvittää Titanic-myytin – hukkuiko Jack turhaan?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1998 ensi-iltansa saanut James Cameronin menestyselokuva Titanic teki tänä vuonna paluun elokuvateattereihin, kun sen 3D-versio nähtiin valkokankaalla huhtikuussa. Elokuvassa nähdään Kate Winsletin ja Leonardo DiCaprion roolihahmojen ikimuistoinen rakkaustarina.

Titanicin koskettavasta loppupuoliskosta käydään edelleenkin kiivasta keskustelua internetissä. Elokuvassa Leonardo DiCaprion Jack-hahmo antaa itsensä kuolla hyisessä vedessä, jotta hänen rakastamansa Kate Winsletin esittämä Rose selviäisi hengissä kelluvalla lankunpalasella.

Verkossa on kuitenkin levinnyt kuvia, joilla pyritään todistamaan lankunpalasen olleen tarpeeksi iso molemmalle hahmolle ja Jackin kuolleen näin ollen turhaan. Elokuvan ohjaaja James Cameron on tietoinen internetissä käytävästä keskustelusta, ja haluaa itse puhdistaa Rosen nimen. Cameron kertoo olevansa valmis kääntymään asiassa television Myytinmurtajat -sarjan tutkijoiden puoleen, ja uskoo voivansa heidän avulla ratkaista kysymyksen kerralla.

– Kyse ei ollut niinkään lautan pinta-alasta, vaan sen kelluvuudesta. Kun Jack auttaa Rosen lautalle, hän yrittää itsekin nousta sille. Hän ei ole idiootti, ei hän halua kuolla. Lautta kuitenkin alkaa kallistua ja uppoaa hieman. On siis selvää, että lautta voi kannatella vain yhtä ihmistä, Cameron kertoo IGN-nettisivun haastettelussa.

– Jack päättää antaa Rosen selviytyä sen sijaan että kumpikin vajoaisi. Lautta pitää Rosen juuri ja juuri vedenpinnan yläpuolella. Jos he kumpikin olisivat sen päällä, he olisivat olleet puoliksi vedessä ja olisivat kumpikin kuolleet hypotermiaan, ohjaaja selittää.

James Cameronin Titanic valoittaa sydämiä yhä 14 vuotta ensi-iltansa jälkeen. Huhtikuussa julkaistu Titanicin 3D -versio keräsi ensimmäisen 12 vuorokauden aikana maailmanlaajuisesti yli 155 miljoonaa euroa.