Supertähti lopetti levyjen tekemisen: ”Minun ei tarvitse levyttää”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Prince on yli kolmekymmentä vuotta kestäneellä urallaan saavuttanut lähes kaiken mahdollisen. Funkin, popin, rockin ja r&b:n parissa operoiva artisti on myynyt yli 100 miljoonaa levyä, kerännyt valtaisan määrän platinalevyjä ja listaykkösiä sekä saanut lukuisia palkintoja Grammyista Oscareihin.

Supertähti nähtiin vuonna 2011 vihdoin ensimmäistä kertaa suomalaisella keikkalavalla Hartwall-areenalla. Prince kertoi Chicago Tribune -sanomalehdelle nauttivansa viime vuosien aikana tavoittamastaan vapauden tunteesta. Muusikko uskoo saavuttaneensa urallaan sen pisteen, jolloin hän on täysin riippumaton ulkopuolisesta musiikkiteollisuudesta eikä hänen tarvitse tuntea levy-yhtiön asettamaa painetta esimerkiksi uusien levyjen julkaisun suhteen.

– Minun ei tarvitse levyttää ruokkiakseni itseäni tai maksaakseni velkoja ja veroja. Olen odottanut tätä vuosikausia. Vapaus on mielenkiintoinen asia. Sen eteen täytyy todella työskennellä, Prince kommentoi lehdelle.

Aikaisemmin Prince saattoi julkaista jopa useita levyjä vuoden aikana. Tällä hetkellä muusikko ei kuitenkaan suunnittele uusien täyspitkien musiikkialbumien julkaisemista, sillä ei näe sen enää olevan oikea julkaisumuoto hänelle. Tähti kommentoi uskovansa musiikkiteollisuuden panostavan jälleen enemmän yksittäisiin singleihin kuin albumikokonaisuuksiin.

Laulajana, multi-instrumentalistina, säveltäjänä ja erikoislaatuisena persoonana tunnettu muusikko on julkaissut kymmeniä hittejä, kuten Purple Rain, Kiss, When Doves Cry, 1999 ja I Wanna Be Your Lover. Oman tuotantonsa ohella Prince on kirjoittanut megahittejä myös muille artisteille, kuten Sinead O’Connorin esittämän Nothing Compares 2 U -kappaleen.