Katie Couric paljasti synkän salaisuutensa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalainen televisiojuontaja ja kirjailija Katie Couric tunnetaan parhaiten töistään ABC-televisiokanavalla. Hän sai viime vuonna oman keskusteluohjelman, ja sitä varten julkkis allekirjoitti 40 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Nyt 55-vuotias Katie Couric on avautunut vaikeista nuoruusvuosistaan omassa keskusteluohjelmassaan. Televisiokaunotar kertoi kärsineensä bulimiasta, kun hän opiskeli yliopistossa. Naisen mukaan hän tunsi olonsa syylliseksi, jos hän söi esimerkiksi purkan tai keksin.

– Oksentelin paljon ja tunsin syyllisyyttä aterioistani. Syömishäiriö aiheuttaa tuhoa fyysisellä ja henkisellä tasolla, juontaja kertoi Katie-ohjelmassaan.

Televisiotähden mukaan hän onnistui selättämään kuusi vuotta kestäneen syömishäiriönsä terapian avulla. Hän kehitti terveellisen suhteen ruokaan. Couric haluaa kannustaa samoista ongelmista kärsiviä nuoria hakemaan rohkeasti apua.

Katie Couricin ohjelman vieraana oli paljastuksen aikaan X Factor -tuomari Demi Lovato, joka on puhunut avoimesti itsetunto-ongelmistaan. Lovato sairasti vuosien ajan syömishäiriöitä, koska hän piti itseään lihavana. Hän kirjautui taannoin vieroitushoitoon vakavien ongelmiensa takia.

Katie Couric ja Demi Lovato eivät ole ainoat julkkistähdet, jotka ovat kertoneet syömishäiriöistään. Muun muuassa poppari Lady Gaga on kärsinyt bulimiasta teini-ikäisenä. Valehtelevat viettelijät -näyttelijätär Lucy Hale paljasti äskettäin vihanneensa kehoaan nuorempana. Nuori kaunotar ei syönyt päiväkausiin ja hän kuntoili useita tunteja päivässä tyhjällä vatsalla.