Usher perui koko kiertueensa – myös Helsingin keikka peruttu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen poptähti Usher asetti äskettäin jäihin riitaisan huoltajuuskiistansa ex-vaimonsa Tameka Fosterin kanssa, koska hänen poikapuolensa kuoli vesiskootterionnettomuudessa. Fosterin 11-vuotias lapsi Kyle Glover irrotettiin hengityskoneista, koska perheellä ei ollut varaa sairaalamaksuihin eikä Usher suostunut niitä maksamaan.

Usherin oli määrä esiintyä tulevalla Euroopan-kiertueellaan myös Helsingin Hartwall-areenalla 25. helmikuuta 2013. Koko kiertue on nyt kuitenkin siirtynyt hamaan tulevaisuuteen r&b-artistin otettua vastaan paikan The Voice USA -ohjelman tuomaristossa.

– Usher joutuu ajoittamaan tulevan Euroopan-kiertueensa uudelleen ammatillisten ja henkilökohtaisten velvoitteiden vuoksi. Koko kiertue siirretään syksylle 2013 jotta faneille voitaisiin tarjoilla paras mahdolinen konserttikokemus Usherin varmistettua sitoutumisensa The Voice USA -ohjelmaan, tähden edustaja tiedotti tiistaina.

Kyle Gloverin kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui heinäkuussa Lanier-järvellä Atlantassa, kun vesiskootteri törmäsi poikaan ja hänen 15-vuotiaaseen naispuoliseen ystäväänsä. Huhujen mukaan vesiskootteria ajoi 38-vuotias Jeffrey S. Hubbard, joka on Usherin perheystävä. Vesiskootterin kerrotaan osuneen Kyle Gloveria päähän, minkä jälkeen hänet todettiin aivokuolleeksi.