Angelina Jolie hyväntekijänä – vieraili pakolaisleirillä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywoodin tähtinäyttelijät Brad Pitt ja Angelina Jolie ovat olleet yhdessä jo seitsemän vuoden ajan. Suurperheen perustanut pariskunta vannoi taannoin, etteivät he sinetöi suhdettaan. He yllättivät kuitenkin faninsa aiemmin tänä vuonna, kun Brad Pitt kosi avopuolisoaan arvokkaalla timanttisormuksella.

Häävalmistelujensa ja perinteinteisen Hollywood-elämän ohessa Angelina Jolie on ehtinyt toimia myös YK:n edustajana. Tähti matkusti hiljattain Lähi-Itään YK:n pakolaisjärjestön johtajan Antonio Guterresin seurassa tutustuakseen syyrialaisten pakolaisten leireihin Jordaniassa ja Libanonissa.

Sadattuhannet syyrialaiset ovat paenneet kotimaassaan syntyneitä levottomuuksia, kun kansannousu maan presidenttiä Bashar Assadia vastaan on kiihtynyt yhä verisemmäksi. Ainakin 23.000 ihmisen kerrotaan menettäneen henkensä konflikteissa maaliskuusta 2011 lähtien.

– Olen kiitollinen, että Jordan ja muut Syyrian naapurivaltiot pitävät rajansa auki pelastaakseen näiden ihmisten henget. Useimmat täällä tapaamani ihmiset olisivat kuolleita, mikäli he eivät olisi voineet paeta perheineen. Me kannustamme ihmisiä ympäri maailmaa antamaan tukensa Syyrian pakolaisille, jotta he voisivat vielä joku päivä palata kotiinsa, Angelina Jolie kertoi UNHCR-tiedotteen mukaan.

37-vuotias Oscar-voittaja tapasi myös Libanonin pääministerin Najib Mikatin, ja kiitteli paikallisia siitä, että ovat antaneet tukensa naapurimaansa asukkaille vaikka valtiolla on omia ongelmiakin esimerkiksi talouden suhteen.

Kansainvälinen hyväntekeväisyystyö ei ole mitään uutta Angelina Jolielle. Tähti on vieraillut YK:n nimissä pakolaisleireillä esimerkiksi Irakissa, Haitissa ja Pakistanissa. Angelina ylennettiin aikaisemmin tänä vuonna YK:n pakolaisjärjestön diplomaatiksi toimittuaan järjestön hyväntahdonlähettiläänä yli kymmenen vuoden ajan.

Tähtipariskunnan tulevat häät jännittävät tuskin ainakaan Angelina Jolieta, sillä nainen sanoo jo kolmannen kerran tahdon. Hän oli aiemmin naimisissa Johnny Lee Millerin ja Billy Bob Thorntonin kanssa. Lukuisten Hollywood-kaunottarien kanssa aikoinaan heilastellut Brad Pitt solmi avioliiton Jennifer Anistonin kanssa, joka päättyi surullisen kuuluisasti pettämiskohuun. Liitto kariutui, kun mies tapasi tämänhetkisen avopuolisonsa Jolien yhteisen Mr. & Mrs. Smith -elokuvan kuvauksissa.