Maailman rikkain nainen köyhille: ”Lopettakaa valitus ja tehkää töitä!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaikissa maissa on sekä rikkaita että köyhiä ihmisiä. Niin Suomessa kuin muuallakin köyhät keskittyvät usein valittamaan olotilaansa sen sijaan, että tekisivät itse aktiivisesti jotain asiantilan korjaamiseksi. Tätä mieltä on ainakin maailman rikkain nainen.

Viisaita puhunut Gina Rinehart on australialainen kaivosmagnaatti, jonka omaisuus on noin 23 miljardia euroa. Nyt hän on saanut tarpeekseen köyhien valitusvirsistä ja todennut, että rikastuminen on yhtä helppoa kuin oluen laskeminen pöydälle ja takamuksen nostaminen penkistä. Ne ovat kuitenkin monille liian ylivoimaisia suorituksia.

– Ei miljardööriksi tulemisessa ole mitään monopolia. Jos olet kateellinen niille, joilla on rahaa, älä istu ja valita. Tee jotain saadaksesi itse lisää rahaa. Käytä vähemmän aikaa juomiseen, polttamiseen ja seurusteluun ja enemmän aikaan työntekoon, Gina Rinehart kirjoitti australialaisen Resources Magazine -lehden kolumnissaan.

Kommentti on saanut kovasti kritiikkiä, sillä jotkut ovat pitäneet sitä miljoonien työläisten vähättelynä. Gina Rinehart tietää kuitenkin mistä puhuu, vaikka onkin aina ollut rikas. Hänen vuonna 1992 kuollut isänsä jätti hänelle 72 miljoonan dollarin omaisuuden, jonka Rinehart on onnistunut kasvattamaan 20 vuodessa peräti 386-kertaiseksi, AOL Daily Finance raportoi.