Rihannalle hittibiisi Suomesta?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen musiikkikustannusyhtiö Elements Music järjestää lokakuussa Helsingissä biisileirin yhteistyössä amerikkalaisen Island Def Jam Records –levy-yhtiön kanssa. Tuloksena voi parhaassa tapauksessa olla uusi hittikappale supertähti Rihannalle.

Leirille saapuu kahdeksan amerikkalaista huippusäveltäjää ja –tuottajaa ja kappaleita sävelletään yhdessä Elements Musicin edustamien suomalaisten biisintekijöiden kanssa. Leirille tulevista amerikkalaisista Zac Poor ja Dewain Whitmore ovat tehneet aiemmin kappaleita muun muassa Faith Hillille, Chris Brownille ja Cherille.

Suomalaisista biisintekijöistä mukana ovat Jaakko JS16 Salovaara, Risto Asikainen, Pasi ”Stig” Siitonen, Milos Rosas ja Teemu Brunila. Leirin tarkoituksena on säveltää kappaleita muun muassa kansainvälisten supertähtien Rihannan ja Taio Cruzin tuleville albumeille.

Leirin myötä medioissakin viime aikoina paljon huomiota saanut suomalainen biisivienti ottaa taas aimo harppauksen eteenpäin, kun suomalaiset pääsevät tekemään biisejä suoraan maailmanluokan tähdille. Biisejä tehdään niin sanottuina co-writeina kolmen hengen tiimeissä ja jokaisessa tiimissä on Elements Musicin edustama suomalainen tekijä, jolloin myös jokaisen kappaleen tekijänoikeudesta osa on suomalaisten omistama.