Tällaiset jäljet Curiosity on jättänyt Marsin pintaan – ikuisiksi ajoiksi?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltain avaruushallinto NASA on viime aikoina aikana saanut ansaitusti ylpeillä kuvilla, jotka ovat kirjaimellisesti kuin toiselta planeetalta. Curiosity-luotain laskeutui nimittäin taannoin onnistuneesti Marsin pinnalle ja alkoi heti lähettää ennennäkemättömiä kuvia Maahan.

Sosiaalisen median aikakaudella Curiosityn kuvamateriaalia julkaistaan runsaasti verkossa heti tuoreeltaan ja kerroimme aiemmin tänään kuinka luotain teki Foursquare-palveluun historian ensimmäisen kirjautumisen toiselta planeetalta.

Kuva: NASA

Viime päivinä luotain on lähettänyt myös kuvia sen Marsin pinnalle jättämistä jäljistä, jotka voivat säilyä siellä hyvinkin pitkään. Taannoin NASA raportoi, että ensimmäisen kuulennon jäljet ovat nähtävissä Kuun pinnalla vielä vuosikymmenien jälkeenkin, joten myös Marsissa jäljet voivat säilyä otollisissa olosuhteissa hyvinkin pitkään.