Tallinnan suosio romahti – hintojen nousu karkotti suomalaiset

Matkailu · Stara.fi

Tallinna on ollut jo parin vuosikymmenen ajan yksi suomalaisten matkailijoiden suosikkikohteista, mutta nyt tilanne on muuttunut. Tallinnan suosio on nimittäin laskenut rajusti varsinkin omatoimimatkailijoiden keskuudessa.

Asia selvisi Hotels.comin hotellihintoja ja matkustustrendejä kuvaavasta Hotel Price Index -mittauksesta. Vuoden 2011 alkupuoliskolla vakiokohde Tallinna oli vielä kolmanneksi suosituin matkakohde suomalaisten omatoimimatkailijoiden keskuudessa. Hotel Price Index paljasti Tallinnan pudonneen ulkomaisten suosikkikohteiden listalla nopeasti peräti kärkikymmenikön ulkopuolelle sijalle 11.

Tallinnan suosion laskua selittää varmasti voimakas hintojen nousu. Tallinnan hotellihinnat nousivat tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla huimat 14 prosenttia verrattuna vastaavaan ajankohtaan vuonna 2011. Hotellihuone maksaa Tallinnassa nykyään keskimäärin 84 euroa yöltä.

– Tallinnan suosion voimakas lasku on hieman yllättävää, sillä kohde on pysynyt suomalaisten kärkikolmikossa jo vuosia. Toisaalta hinnat ovat nousseet voimakkaasti. Viro liittyi euroalueeseen vuoden 2011 alussa, ja maan talouskasvu on vaikuttanut selvästi myös hotellien hintatasoon, Hotels.comin Yvonne Bonanati kertoo.