Google päivitti pikavauhdilla iPhonen karttapalveluaan

Digi · Stara.fi

Teknologiayhtiö Apple teki äskettäin nolon mahalaskun uudella karttaohjelmistollaan, joka osoittautui käyttökelvottomaksi. Asiaan ei ole saatu vieläkään korjausta, joten yhtiö joutui suosittelemaan iPhone-käyttäjille siirtymistä muihin karttaohjelmistoihin.

Merkittävä osa käyttäjistä haluaisi Googlen karttasovelluksen takaisin, mutta sellaista ei ole tulossa lähitulevaisuudessa. Goole kumosi perättöminä väitteet, joiden mukaan se olisi jo tehnyt sovelluksen ja että Apple ei olisi ottanut sovellusta valikoimiinsa. Todellisuudessa sovellus on vasta työn alla ja se valmistuu vuodenvaihteessa.

Kuten Apple ohjeisti, Google ja Nokian kartat ovat iPhone-käyttäjien edelleen saatavilla iPhoneen selaimen kautta. Google-käyttäjät huomasivat kuitenkin harmikseen, että suosittu Street View -ominaisuus puuttui käytettäessä palvelua mobiiliselaimessa. Nyt Google on kuitenkin pikavahtia päivittänyt palveluaan ja nyt Street View on tullut mukaan mobiiliversioon. Sen valinta löytyy haettavan kohteen nimen vierestä.