Kill Bill -kaunotar osoitti mieltään – poliisit pidättivät

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Amerikkalainen näyttelijätär Daryl Hannah on tehnyt pitkän ja menestyneen uran Hollywoodissa. Tähti tunnetaan myös ympäristöaktivistina. Hannah onkin joutunut useamman kerran kahinoihin poliisien kanssa, kun hän on ollut mukana mielenosoituksissa.

Näyttelijätär on vastustanut jo pidemmän aikaa seitsemän miljardin dollarin arvoista Keystone XL -öljyputkea, joka rakennetaan maaperään öljyn kuljetusta varten. Nyt 50-vuotias Daryl Hannah on joutunut jälleen poliisien käsirautoihin aktivistitempauksensa takia. Hänet nimittäin pidätettiin aiemmin tällä viikolla Texasin Winnsboron kaupungissa, kun hän kiipesi puskutraktorin päälle keskeyttääkseen öljyputken rakennustyöt.

Kuva: Poliisi

Daryl Hannah ja eräs 78-vuotias naispuolinen ympäristöaktivisti häiriköivät rakennusmaalla estääkseen töiden jatkumisen. Poliisit hälytettiin paikalle ja kaksikko kuljetettiin putkaan. Öljyputken rakentaneen TransCanada-yhtiön edustajan David Dodsonin mukaan kaksikko tunkeutui yksityisalueelle ja aiheutti turvallisuusriskin.

– Mielenosoittajat asettivat oman ja muiden turvallisuuden vaaraan, Dodson kertoi The Daily Mail -sivuston mukaan.

Daryl Hannah ja lukuisat muut ympäristöaktivistit väittävät, ettei Kanadasta Yhdysvaltojen Etelä- ja Kaakkois-osiin johtava öljyputki ole turvallinen. He uskovat raskaan öljyn syövyttävän metalliputken, mikä puolestaan johtaisi vaaralliseen vuotoon. Mielenosoittajien mielestä projektiin liittyvä öljyn puhdistaminen saastuttaa ilmaa. TransCanada-yhtiön mukaan putki tulee olemaan turvallisin öljyputki koko maailmassa.

Daryl Christine Hannahin ensiesiintyminen oli vuonna 1978 elokuvassa Pahan Voima. Näyttelijätär menetti lapsena vasemman käden etusormensa pään onnettomuudessa. Hän käyttääkin joissakin elokuvissa proteesia sormenpäässään. Hannah on myös ollut kasvissyöjä 11-vuotiaasta lähtien. Hänet pidätettiin viime vuonna Valkoisen talon edustalla mielenosoituksessa.