Erikoinen trendi Japanissa – naiset myyvät itseään uudella tavalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanissa lähes mikä tahansa fetissi on mahdollista toteuttaa, mikäli lompakosta vain löytyy tarpeeksi rahaa. Mitä erikoisempiin kinky-tapoihin keskittyneet seksipalvelujen tarjoajat ovat kuitenkin saaneet rinnalleen aivan uudenlaisen business-muodon.

Jotkut miehet nimittäin maksavat naisille pelkästä nukkumisesta heidän kanssaan. The Japan Daily Press -verkkolehti raportoi Tokion Akihabaran alueella toimivasta Soine-ya -yrityksestä, jonka nimi tarkoittaa kirjaimellisesti ”liikettä, jossa voi nukkua yhdessä”.

Soine-ya on erityisesti suosittu niin kutsuttujen otakujen keskuudessa. Otakut ovat henkilöitä, jotka suhtautuvat harrastuksiinsa – esimerkiksi mangaan, peleihin tai j-rockiin – niin pakkomielteisesti, että tavanomaoisen sosiaalisen elämän viettäminen jää heiltä vähälle.

Soine-yan sisäänpääsymaksu on 3.000 jeniä, eli noin 30 euroa. Muut maksut määräytyvät ”palvelun” keston mukaan, ja esimerkiksi tunnin päiväunet saa noin 60 euron hinnalla. Lisämaksusta asiakas voi myös muun muassa pitää päätään tytön sylissä tai saada jalkahieronnan.

Yrityksen omistajat väittävät palvelun tarjoavan miesasiakkaan keholle henkistä apua eikä niinkään seksuaalista tyydytystä. Kaikki eivät kuitenkaan ole samaa mieltä, vaan esimerkiksi osa paikallisista naisista pitää ”nukkumispalvelua” vain yhtenä uutena prostituution muotona ja esimerkkinä Japanilaisten miesten syväänjuurtuneesta tavasta esineellistää naisia.