Vaaligallupissa hämmentävä tulos – mitä olisit vastannut tähän?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltain tulevat presidentinvaalit ovat viime aikoina herättäneet paljon keskustelua myös kotimaisessa mediassa. 6. marraskuuta järjestettävissä vaaleissa vastakkain ovat demokraattipuoluetta edustava maan nykyinen presidentti Barack Obama ja republikaanipuolueen ehdokas Mitt Romney.

Kuten Suomessakin vaalien alla, monet yhdysvaltalaiset lehdet ovat tehneet lukijoille vaaligalluppejaan. Teksasilainen Round Rock Leader -lehti julkaisi gallupin, jossa kysyttiin äänestäisivätkö lukijat Obamaa vai Romneytä, mikäli vaalit olisivat tänään. Gallupin tulos kuitenkin hämmästytti, sillä sen mukaan 44 prosenttia vastasi ”kyllä” ja 56 prosenttia ”ei”. Äänestyksestä oli nimittäin jäänyt pois ehdokkaiden nimet.

Bloggari Jim Romensesko otti asiasta yhteyttä lehden toimittajaan Brad Stutzmaniin, joka kertoo kyseessä olevan inhimillinen erehdys. Round Rock Leader -lehden gallupeissa on nimittäin yleensä vain kyllä ja ei -vastausmahdollisuudet. Gallupista otettu kuvankaappaus on kuitenkin leviää parhaillaan nopeasti verkossa.