Poisti naiset kuvistaan – netissä pilaillaan nyt IKEA:n kustannuksella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viime viikolla kuinka ruotsalainen huonekalujätti IKEA suututti ruotsalaiset kuluttajat poistettuaan Saudi-Arabiassa ilmestyneestä kuvastostaan kaikki naiset ja myös osan tytöistä. Sittemmin IKEA joutui pyytämään anteeksi toimintaansa.

Kuva: Imgur

Nyt verkossa on julkaistu suuri määrä kuvamateriaalia, jossa pilaillaan huonekaluyhtiön kustannuksella. Lukemattomista tunnetuista kuvista on poistettu naiset ja niiden tilalle on lisätty IKEA:n huonekaluja. Kalusteiksi ovat muuttuneet niin Gangnam Style -videon ja Abba-yhtyeen naiset kuin Marilyn Monroekin.

Kuva: Imgur

IKEA perusteli naisten poistamista kuvistaan sillä, että sen tulee sopeutua paikallisiin kulttuureihin. Monien ruotsalaisten mielestä naisten poistaminen kuvastosta vahvistaa miesten ja naisten eriarvoisuutta. Saudi-Arabiassa naiset eivät saa äänestää eivätkä liikkua yksin ulkona. Asiasta ensimmäisenä uutisoi Metro-lehden ruotsalainen versio.

Kuva: Imgur