Miksi roistot pitävät käsiasetta sivuttain? Asiantuntija paljasti syyn

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lukemattomissa elokuvissa kovanaamaiset roistot pitävät käsiasetta sivuttain eivätkä pystyssä, kuten alunperin on ollut tarkoitus. Joissain komedioissa tätä aseen käsittelyä kutsutaan myös nimellä ”kill shot”. Nyt asiantuntija on paljastanut mistä siinä on todellisuudessa kyse.

Yhdysvaltojen merivoimien asekouluttaja ja Irakin sodan veteraani Jon Davis kertoi Daily Mail -lehdelle, että aseen pitämiseen sivuttain on olemassa hyvä syy. Ainakin teoriassa. Tutkijoiden mukaan aseen pitäminen sivuttain voi nimittäin oikeasti helpottaa tähtäämistä.

Normaalisti tähtäykseen käytetään aseen yläosassa olevia pisteitä, joita katsomalla ase pyritään saamaan osoittamaan haluttuun kohteeseen mahdollisimman tarkasti sekä vaaka- että pystysuunnassa. Se voi kuitenkin olla varsin hidasta, ja usein taistelutilanteessa henki voi olla kiinni sekunnin sadasosista.

Nopeimmin oikeaan paikkaan tähdännyt ja laukaissut osapuoli selviää yleensä voittajana. Siksi jotkut ovat ottaneet käyttöön tähtäystavan, jota kutsutaan nimellä ”flash sight picture”. Siinä asetta pidetään sivuttain ja nopeaan tähtäykseen käytetään piipun kylkeä. Tämä tapa ei ole yhtä tarkka, mutta se on kuitenkin merkittävästi nopeampi.

– Teoriassa tämä toimii, mutta käytännössä siten on vaikea saada tarkkaa tähtäystä. Ampuja ei voi myöskään aseen takaa tietää onko ase tähdätty hieman liikaa alaspäin. Samaan kohtaan ei siten voi ampua kahta kertaa, koska ase ei ole koskaan tähdätty aivan samalla tavalla, Jon Davis kertoi Daily Mail -lehdelle.