Sininen hunaja järkytti mehiläistarhaajat – uskomaton syy löytyi naapurista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ranskassa nousi elokuussa kohu mehiläistarhaajien havainnosta, jonka mukaan heidän tarhojensa tuotosten väri oli yllättäen muuttunut eikä selitystä tuntunut löytyvän. Tutun syvänkeltainen hunaja oli nimittäin muuttunut siniseksi ja vihreäksi.

Koillis-Ranskassa Alsacen alueen Ribeauvillessä ilmennyttä mystistä tapausta ryhdyttiin tutkimaan laajasti, ja nyt syyllinen on viimein selvinnyt. Se oli kuitenkin jotain aivan muuta kuin olisi voinut olettaa. Uutistoimisto Reutersin mukaan mehiläistarhojen liepeillä noin neljän kilometrin päässä sijaitsee nimittäin M&M-makeisten kaatopaikka.

Kaatopaikalle monikansallinen makeisvalmistaja Mars toimittaa Strasbourgissa sijaitsevasta tehtaastaan eri värisiä makeisiaan suoraan tehtaalta. Makeisten väriaineet olivat lopulta levinneet mehiläisten mukana myös hunajaan saakka. Sinistä ja vihreää hunajaa ei voi kuitenkaan myydä, joten tarhaajille on tulossa jättitappiot.