Marsin pinnalta löytyi hämmästyttävä esine – mikä kuvassa kiiltelee?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltain avaruushallinto NASA on viime aikoina aikana saanut ansaitusti ylpeillä kuvilla, jotka ovat kirjaimellisesti kuin toiselta planeetalta. Curiosity-luotain laskeutui nimittäin taannoin onnistuneesti Marsin pinnalle ja alkoi heti lähettää ennennäkemättömiä kuvia Maahan.

NASA on nyt paljastanut Curiosity-luotaimen havainneen kirkkaan, pienen esineen Marsin pinnalla kerätessään näytteitä planeetan maaperästä, kertoo Daily Mail -lehti. Tiedemiehet uskovat esineen olevan luotaimesta itsestään tippunut palanen, mutta asiasta ei ole täyttä varmuutta. NASA on kuitenkin päättänyt etteivät tutki enempää maaperänäytteitä, ennen kuin he pystyvät varmistamaan mikä esine on.

Kuva: NASA

Twitter-palveluun ilmestyi nopeasti kuva löydöstä, johon oli lisätty humoristinen teksti. Tekstin mukaan esine on kuvan lisääjän tippunut avain. Twiittauksen lähetti Will Pomerantz, Sir Richard Bransonin Virgin Galactic -säätiön varapääjohtaja. Säätiö pyrkii tuomaan kaupalliset avaruuslennot niin yksityisten ihmisten kuin tutkijoiidenkin käyttöön.

Kuva: NASA

Hiljattain luotain on lähettänyt myös kuvia sen Marsin pinnalle jättämistä jäljistä, jotka voivat säilyä siellä hyvinkin pitkään. Taannoin NASA raportoi, että ensimmäisen kuulennon jäljet ovat nähtävissä Kuun pinnalla vielä vuosikymmenien jälkeenkin, joten myös Marsissa jäljet voivat säilyä otollisissa olosuhteissa hyvinkin pitkään.