Suomen salainen tietoverkko lakkautetaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on ollut 1990-luvulta saakka huippusalainen rinnakkainen valtakunnallinen tiedonsiirtoverkko 2V, joka on nyt kuitenkin tullut tiensä päähän. Verkko rakennettiin viranomaisten ja elinkeinoelämän johdon viestiliikenteen turvaamiseksi kriititilanteissa.

Yhteiskunnan poikkeusoloja ja häiriötilanteita varten rakennettu viranomaisverkko nimittäin puretaan lokakuun loppuun mennessä. 2000-luvun alussa Suomeen rakennettu digitaalinen VIRVE-viranomaisverkko ja KRIVAT-palvelu ovat korvanneet vanhentuneen 2V-verkon.

Salaisen verkon yksityiskohdista ei ole annettu julkisuuteen kovinkaan paljon tietoja. Järjestelmän lakkauttamisen yhteydessä sen käyttäjät joutuvat tuhoamaan kaiken verkkoon liittyvän materiaalin. Verkon lakkauttamisesta kertoi ensimmäisenä Keskisuomalainen.