Tältä näyttää Helsingin Hard Rock Cafe

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hard Rock Cafe fanien pitkä odotus palkitaan viimein, kun ensi viikolla Helsingin keskustaan avataan kansainvälisen kerjun ensimmäinen ravintola Suomessa. Aleksanterinkadulla sijaitsevan ravintolan tarkkaa avauspäivämäärää ei ole vielä kerrottu.

Kaksikerroksinen ravintola eroaa konseptin aikaisemmista ravintoloista tuomalla ripauksen glamouria rock-henkiseen sisustukseen ja poikkeaa aikalailla esimerkiksi ensimmäisestä, vuonna 1971 Lontooseen rakennetusta tummanpuhuvasta ravintolasta. Hard Rock Cafen alakerrasta löytyy myös perinteinen rockshop oheistuotteineen.

Tuttuun tapaan myös Helsingin ravintolan seiniltä löytyy memorabilia, eli maailman tunnetuimpien rokkareiden ja poptähtien esineistöä. Helsingin ravintolan vetonauloina toimivat muun muassa Michael Jacksonin maski, joka luotiin hänelle ”Thriller” videota varten. Lisäksi ravintolassa on Kiss-yhtyeen Gene Simmonsin saappaat, Eddie Van Halenin kitara sekä Elton Johnin takki, jotka samalla kuuluvat näyttelyn arvokkaimpiin esineisiin.

Hard Rock Cafe Helsingin marketing manager Roope Musto kertoi Staralle, että ravintola järjestää avauksen niin sanottuun soft opening -tyyliin. Toisin sanoen varsinaisia avajaisia ei järjestetä. Hänen mukaansa tapa on hyvin yleinen Hard Rock Cafe ravintoloissa ja hotelleissa.

– Sää on nyt ulkona niin huono. Haluamme tarjota keväällä kutsuvieraillemme Grand Openingin, jossa muun muassa lyödään kitaroita rikki ja kastetaan uusi ravintola käyttöön, Musto paljasti.

Konseptin mukaisesti jatkossa ravintolan lavalle tulee nousemaan myös live-esiintyjiä.

– Haluamme nyt ensin avata ravintolan rauhassa, mutta jatkossa stagella tullaan näkemään niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin huippuesiintyjiä. Helsingin ravintola on poikkeuksellinen, kun tila on hieman intiimimpi ja bändi pystyy soittamaan koko ravintolalle, Musto kertoo.

Kim Rusi

Helsinki