Himottaako työkaveri? Näin hoidat työpaikkaromanssin tyylillä

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Ihmiset löytävät toisensa romanttisessa mielessä erilaisista paikoista. Yllättävän moni tuntee kuumottavan romanssin ensiailahdukset työpaikallaan, sillä yhteisten työtehtävien tiedetään johdattaneen rakastavaiset yhteen.

Kokematon deittailija voi kuitenkin joutua vaaravyöhykkeelle, jos intohimon tulva sekoittuu liiaksi virallisiin kuvioihin. Nyt Ask Men -sivusto on listannut parhaimmat vinkit siististi hoidettuun työromanssiin. Tärkeää on esimerkiksi hienotunteisuuden säilyttäminen.

Vaikka työpaikan illanvietto johtaisikin yhteisiin seksikkäisiin jatkoihin, kaikkien ei tarvitse seuraavana maanantaina nähdä kollegoita kähmimässä toisiaan. Epäsiveellinen käytös ärsyttää muita työkavereita ja saa pomon nostelemaan kulmakarvojaan. Suhteen päättyminen tulee olemaan myös tuplasti tuskallisempaa, jos siitä on tullut kaikkien asia.

Eräs hyvä ohjenuora voi olla myös tietynlaisen sosiaalisuuden säilyttäminen. Rakastuminen voi aiheuttaa typerryttävän lieveilmiön, jossa mieli halajaa tuijotella toimiston tiettyä komistusta silmiin. On kuitenkin tärkeää osallistua työpaikan keskusteluihin ja pysytellä mahdollisimman tavanomaisessa käytöksessä, vaikka intohimon lieskat piiskaisivatkin vatsanpohjassa lounastauolla.

Mikäli suhde on vasta orastavassa vaiheessa, kannattaa omaa lähestymistään pohtia huolella ennen ratkaisevan ”iskuliikkeen” tekemistä. Seksuaalisestä häirinnästäkin on työpaikoilla kohistu, joten kohteliaisuuden rajoissa pysyminen voi olla hyvä idea. Kysy siis ihastustasi kahville vaivihkaisesti ja ota vinkistä vaari, jos saat pakit.

Kliseisin kohtaus elokuvissa työpaikkaromansseihin liittyen lienee se, jossa toisiaan silmäilleet työtoverit päätyvät harrastamaan höyryistä seksiä kopiokoneen päällä. Voi olla hyvä miettiä kahteen kertaan ennen kuin kopiokone ottaa tuhat kopiota paljaasta takamuksestasi korskean uroksen ähkiessä päälläsi. Mikäli todistusaineisto leviää toimistolla, voivat jälkiseuraukset olla kohtalokkaat.